
حیدر مصلحی پیشتر گفته بود که تروریست ها با هماهنگی سرویس های اطلاعاتی آلمان، فرانسه، انگلیس، اسرائیل، آمریکا و کشورهای منطقه به ترور متخصصان ایرانی پرداخته اند
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران با خبر دادن از دستگیری عاملان ترور داریوش رضایی نژاد گفت که در مجموع، بیش از ۳۰ نفر به اتهام دست داشتن در ترور متخصصان ایرانی بازداشت شده اند.
این مقام اطلاعاتی یکشنبه اول مرداد (۲۲ ژوییه) بدون توضیح بیشتر افزود که ترور آقای رضایی نژاد از "پیچیدگی خاصی" برخوردار بوده و تروریستها قصد داشته اند دستگاه اطلاعاتی ایران را "منحرف کنند".
اظهارات آقای مصلحی، درست یک سال بعد از ترور داریوش رضایی نژاد صورت می گیرد که در اول مردادماه سال ۱۳۹۰ و به ضرب گلوله به قتل رسید.
در پی کشته شدن این متخصص ایرانی، حیدر مصلحی گفت که وی در برنامه هسته ای ایران فعالیتی نداشته و رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز اعلام کرد که آقای رضایی نژاد دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق این دانشگاه بوده و با وزارت دفاع همکاری میکردهاست.
وزیر اطلاعات، در اظهارات امروز خود یادآوری کرده که ترور داریوش رضایی نژاد با ترورهای قبلی تفاوت داشته و در جریان آن، از اسلحه کلاشینکف و تیراندازی استفاده شده است.
در سه سال گذشته، چهار نفر دیگر از متخصصانی که گفته شده با فعالیتهای هستهای ایران در ارتباط بودهاند، از طریق انفجار بمب کشته شده اند.
اعلام دستگیری عوامل ترور داریوش رضایی نژاد در سالگرد ترور او، در حالی صورت می گیرد که پیشتر نیز، در سالگرد ترور مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران که در ۲۲ دی ۱۳۸۸ کشته شد، وزارت اطلاعات خبر از دستگیری عوامل این اقدام داده بود.
در ۲۰ دی ۱۳۸۹، وزارت اطلاعات ایران با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که ماموران این وزارتخانه "یک شبکه متشکل از جاسوسان و تروریست های" وابسته به اسرائیل را منهدم و عوامل اصلی ترور آقای علیمحمدی را دستگیر کرده اند.
"اعلام دستگیری عوامل ترور داریوش رضایی در سالگرد ترور او، در حالی صورت میگیرد که پیشتر نیز، در سالگرد ترور مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران، وزارت اطلاعات خبر از دستگیری عوامل این اقدام داده بود"
اعلام دستگیری عاملان ترور مسعود علیمحمدی، چند هفته پس از آن صورت گرفت که به دنبال ترور مجید شهریاری دیگر فیزیکدان ایرانی، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، با انتقادی غیرمستقیم از عملکرد دستگاههای امنیتی از آنها خواست "نگذارند که عاقبت این پرونده مانند پرونده استاد علیمحمدی شود".
حکم اعدام مجید جمالی فشی، فردی که در ارتباط با اتهام ترور مسعود علیمحمدی مجرم شناخته شده بود، در اردیبهشت ماه امسال در تهران اجرا شد.
اظهارات دو هفته پیش وزیر اطلاعات ایران
حیدر مصلحی دو هفته پیش خبر از کشف "دو شبکه تروریستی" داده بود که به گفته وی "با هماهنگی سرویس های اطلاعاتی آلمان، فرانسه، انگلیس، اسرائیل و آمریکا" و نیز "سرویس های اطلاعاتی منطقه" به ترور متخصصان ایرانی پرداخته بودند.
حدود سه هفته پیش از آن، وزارت اطلاعات اعلام کرده بود که دستکم ۲۰ نفر از افراد درگیر در ترور متخصصان ایرانی را دستگیر کرده است.
وزارت اطلاعات گفته بود که عوامل اصلی ترور مجید شهریاری، مصطفی احمدیروشن و رضا قشقایی را شناسایی و در مناطق مختلف ایران بازداشت کرده است.
مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی تاسیسات غنی سازی اورانیوم نظنز و رضا قشقایی، که او را همراهی می کرد، روز ۲۱ دی ماه سال گذشته بر اثر انفجار بمب کشته شدند.
مجید شهریاری، استاد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی نیز روز ۸ آذر ۱۳۸۹، هدف سوء قصد با بمب قرار گرفت و به قتل رسید.